Onweerstaanbare muziek voor het onderlijf, terwijl de teksten ervoor zorgen dat het brein niet uit de bocht vliegt.MixedWorldMusic.com (June 2017)
Het publiek is weer om en er wordt toegewerkt naar een episch einde met hard en snel drumspel, schreeuwend gitaargeluid en wederom de vele tempowisselingen. Dit allemaal bij elkaar opgeteld maakt TenTemPiés een steengoede live-act.3VOOR12 Noord-Holland (March 2017)
Onlangs verschenen twee nieuwe liedjes van Manu Chao. Best leuk, maar lang niet zo feestelijk als dit nieuwe album van TenTemPiés. Die alles ten zuiden van de lijn Mexico-Maastricht- Manilla samenvoegt tot een ingenieuze vrolijkheid die je doet verlangen naar zon en liefdeNieuwe Revu (February 2017)
Hoewel ik geen woord Spaans spreek, voel ik elke lettergreep die Maurino over me uitstort. Hoewel ik niet kan zingen, blijven mijn kaken niet op elkaar tijdens het luisteren naar de catchy melodieën. En hoewel ik zo stijf als een hark ben, houden mijn heupen het niet stil bij de fijne ritmes. (Rating: 4 stars)Music Maker (February 2017)
Roergangers Maurino Alarcón en Jouke Schwarz maken het zichzelf niet makkelijk, want ze willen het publiek onder het dansen door tevens tegen hun geweten schoppen. Hun liedjes zijn doorgaans evenwel zo verdomde opbeurend dat de niet in het Spaans onderlegde consument onkundig kan zijn van die nobele strategie. (Rating: 3 stars)Lust For Life Magazine (February 2017)
Iedere liveshow een feest, maar zeker geen ordinaire hoempapa-muziek. Frontman Maurino zingt in de ogenschijnlijk vrolijke liedjes over politiek en ongelijkheid. (Selected for CJP’s Likkebaardend Lekkere Luisterlijst)CJP (February 2017)
Al is het Spaans van mij niet meer zoals het is geweest, het klinkt allemaal heerlijk. (Rating: 7,5)Mpodia (February 2017)
Vergeleken met [‘Rebelucionario’] klinkt [‘A Mi Propio Paso’] luchtiger, minder strijdbaar. Schijn bedriegt, TenTemPiés’ dansbare mix van latinpop, mestizo en reggae is nog altijd behoorlijk subversief […] (Rating: 7,5)Heaven Magazine (February 2017)
Ook opvallend is Yo Te Quiero, waarop Belle Doron van Cut_ een bijdrage (zowel in Engels als Spaans) levert. Het refreintje is zo sterk, dat je het bijna niet uit je hoofd krijgt.Muzine (February 2017)
Voorman Maurino Alarcon is een oplettend mens, die sociale ongelijkheid […] als inspiratiebron heeft voor de diepgang die vaak node wordt gemist bij genregenoten, waardoor het feest alleen maar een extra intensiteit meekrijgt. (Rating: 8,0)Platomania (January 2017)
TenTemPiés mag dan ook gezien worden als een van de hoogtepunten van de eerste dag.3VOOR12 Friesland (July 2016)
Hoe opgewekt, gepassioneerd en dansbaar de muziek dan ook klinkt, in de Spaanstalige teksten voel je het temperament, de woede en de vechtlust die Maurino wil overbrengen op zijn publiek. (3VOOR12 Friesland Tip)3VOOR12 Friesland (May 2016)
Hoe zomers wil je het hebben?3VOOR12 Friesland (May 2016)
Vanavond krijgt het publiek […] een ruim twee-en-half uur durende show waarbij dansen en bewegen vrijwel vanzelf gaan.3VOOR12 Zeeland (May 2016)
[…] het is de reggae, latin en ska dat de klok slaat en dat alles met een punkrandje. Dit alles wordt gebracht in een veelal dansbare versie, zodat stilzitten moeilijk wordt.Fileunder.nl (February 2015)
Het kost geen moeite het publiek aan het dansen te krijgen. De ritmische muziek van TenTemPíes brengt de mensen massaal in beweging.3VOOR12 (January 2015)
[…] de muziek is een opzwepende mix van latin rock, reggae en ska. Dat alles doet soms denken aan ‘Patchanka’, het debuut van het multiculturele Mano Negra uit 1988. De sound is dankzij de heldere productie van Pieter Both (Beef!) wel iets vriendelijker.BN DeStem (January 2015)
Dat het de groep lukt om in de grote visvijver van Spaanstalige muziek met zo’n eigen geluid te komen is een enorme prestatie. […] Daarmee speelt TenTemPies de mannen van La Pegatina gemakkelijk voorbij en kan Manu Chao zijn borst alvast nat gaan maken. De volgende Spaanstalige festivalknaller komt uit Nederland! (Rating: 4 stars)Festivalinfo.nl (December 2014)
Dansbaar en met inhoud: een fijne combinatie. (Rating: 4 stars)Revolver's Lust for Life Magazine (Jan-Feb 2015)
Veelzijdig, gelaagd, met uitmuntende liedjes en veel drive, is eigenlijk alles op zijn plaats om ook internationaal flink te kunnen scoren. (Rating: 8+)Heaven (Jan-Feb 2015)
Revolutionaire teksten op swingende ritmes.One World (December 2014)
Je moet dan ook van een heel andere planeet komen, wil je niet een brede grijns trekken bij het horen van de opzwepende liedjes van TenTemPiés. Sterker nog: probeer je hier maar eens staande op te houden!Maxazine (November 2014)
Vrolijkheid ten top met deze Amsterdams-Chileense latin, Reggae ska song.Linda. (November 2014)
Wie de zomerse, warmbloedige klanken van TenTemPiés hoort, zal niet geloven dat deze band uit ons koude kikkerlandje afkomstig is. Het nieuwe album Rebelucionario staat vol energieke nummers die niet alleen ultiem dansbaar zijn, maar ook een maatschappijkritische lading hebben.Nadelunch.com (November 2014)
Het gedragen Libertad dat eindigt met een sterke gitaarsolo is niet helemaal representatief voor band en album […] maar als muzikaal en politiek statement staat de track als een casa!Pinguin Radio (November 2014)
Een bijzonder prettige uitzondering is TenTemPiés, een band die mede dankzij de extra latin-invloeden erg authentiek en oprecht overkomt. (Rating: 4 stars)Musicmaker (November 2014)
Hoewel de teksten van Alarcón serieuze kwesties aansnijden, staat een optreden van TenTemPiés gelijk aan feest.Jazzism (Oct-Nov 2014)
Het plezier spat eraf, onder meer in de aanstekelijke Chili-ska van ‘Enciende la Luz’. (Rating: 4 stars)Noord-Hollands Dagblad (October 2014)
In de zomer luisterde de band festivals op, nu helpen ze ons met Rebelucionario de winter door. (Rating: 3,5 stars)De Telegraaf (October 2014)
Werkelijk een fantastische plaat.Villa d'Arte (October 2014)
Het is niet moeilijk voor te stellen dat het altijd feest is bij de TenTemPies, maar duidelijk is dat ze de dansende luisteraar ook een boodschap mee te geven hebben. (Rating: 8,0) Platomania (October 2014)
Dit is echt ongelooflijk aantrekkelijke en aanstekelijke muziek.De Wereld Draait Door (October 2014)
Een zwoel ritme. Je moet bewegen.CJP (September 2014)
Godsamme, waar is het feestje? Hier is het feestje!Giel Beelen (June 2014)
Ze bewezen het al op Paaspop, maar TenTemPiés is een festivalzekerheidje. Euforisch optreden!3VOOR12 Utrecht (May 2014)
TenTemPiés from Amsterdam, the biggest troublemaker and most energetic band of SOTX 2014.Sound of the Xity (April 2014)

De EP bevat zes nummers die je allemaal het gevoel geven dat je met een cocktailtje in de hand op het strand ligt van een warm land. Goede tip dus voor de thuisblijvers dit jaar.Rockportaal.nl (July 2013)

Lange uren voelen met deze swingende muziek aan als minuten […] Een band die zomers klinkt, erg dansbaar is en nog diepgang heeft ook. Een must have voor liefhebbers van spaanstalige muziek.MusicFrom.nl (June 2013)
Ook bij onze noorderburen heeft het mestizo-virus ondertussen toegeslagen; Damsko Mestizo noemen ze de plaatselijke variant daar en de Amsterdammers van TenTemPiés zijn de vaandeldragers van het genre […] Smaakt naar meer!Tropicalidad.be (April 2013)
‘Yo tambien soy Americano,’ zingt het publiek tegenover de Amerikaanse ambassade. In no time staan volwassenen en kinderen vooraan te dansen op de feestmuziek.Het Parool (August 2012)
Frontman Maurino Alarcon has a voice that whisks you away to sunny places due to the Latin feel of the album. With so many catchy beats, you’re guaranteed to dance and jump around, creating fun and happiness all round!Flying Pig E-zine (Sep-Oct 2012)
De echte afsluiter komt echter van de band TenTemPiés. Deze Chileens-Nederlandse band maakt er met een mix van latin rock, ska en reggae een waar feestje van. Niemand kan stil blijven staan en de hele zaal swingt mee. Het kost de band dan ook geen enkele moeite om het publiek mee te laten klappen en zingen. Een waardige afsluiter waarop tot in de late uurtjes gedanst kan worden.3VOOR12 Gelderland (July 2012)
De wolken buiten mogen dan allerminst zomers aandoen, van binnen schijnt het zonnetje met TenTemPiés.3VOOR12 Tilburg (June 2012)
Het gezelschap speelt een mix van positieve reggae en uptempo ska. Al snel staat het veldje volop te dansen.Festivalinfo.nl (June 2012)
Me Despido, misschien wel het mooiste nummer van het album.OOR (October 2011)
Het enige niet Engelstalige nummer is werkelijk waar betoverend. De hele opbouw en sfeer is gewoon perfect. En wat is Maurino Alarcon een fijne zanger zeg!Quality Time Online (October 2011)
Wat kan TenTemPiés swingen!FRET (August 2011)
TenTemPiés zorgt voor een ultiem zomers gevoel, zelfs op de meest regenachtige middag van juli. Van het zeer gevoelige Yo Me He Cantado tot ongelofelijk dansbare tracks als Todos A Bailar en Desde Hoy. Ga je niet op vakantie? Dan luister je gewoon naar TenTemPiés.LiveXS (July 2011)
Met TenTemPiés heeft Nederland er een prachtband bij; recht uit het hart en bereikbaar voor een groot publiek.MixedWorldMusic.com (Album of the Week, July 2011)
Enthousiasme, energie en muzikale skills zijn op dit album goed geëtaleerd. Daarbij wordt Latijns Amerikaans temperament op volle kracht door je speakers geblazen!Ekaya Music Magazine (July 2011)
Luisterend naar het hoge tempo en de krachtige opbouw denken wij dat de TenTemPiés-mannen de toekomst wel naar hun hand zullen zetten.MusicFrom.nl (July 2011)
TenTemPiés sluit af op het Urban Groove podium met explosieve, knallende en revolutionaire latin rock. De mannen houden van een feestje en dat is tijdens het optreden te merken. Gierende gitaren en ritmewisselingen die het geheel heel up-tempo maken. Het publiek danst zich suf om de snelheid bij te houden en zingt met volle borst mee.3VOOR12 Amsterdam (June 2011)
Het explosieve karakter en de opbouw en de snelle teksten doen ons naast alle vergelijkingen met Manu Chao en Gogol Bordello nog het meest denken aan Lorenzo l’Albero a.k.a. Jovanotti. Als de halve tent op zijn kop staat en iedereen danst is een lesje in meezingen niet ver weg en na een korte repetitie roept het hele publiek in koor “Americano!” Meer waanzinnige gitaar en drumsolo’s volgen. De heren spelen met groot gemak de ruimtes tussen de nummers vol met jazzy thema’s. Uh, oh ja, is er al gezegd dat ze ontzettend goed kunnen spelen?3VOOR12 Amsterdam (June 2011)
Je gaat erbij wegdromen en op een gegeven moment kun je verliefd worden op alle nummers. Canto Para Gritar is een uitstekend album dat op een geschikt moment wordt uitgebracht. Het lijkt er echter op dat TenTemPiés met dit debuut ook ver buiten de zomer nog veel stof op laat waaien.3VOOR12 Amsterdam (June 2011)
Wat een oprecht plezier stralen deze jongens uit. Hun teksten en speelplezier komen rechtstreeks uit het corazón, daar hoef je geen woord Spaans voor te kunnen verstaan. Er schemert wat Manu Chao en Gogol Bordello door, leuke gitaarsolo’tjes en het publiek is laaiend enthousiast. Zeker voor een eerste kennismaking die de meesten met deze schijnbaar onvermoeibare groep hebben vanavond.3VOOR12 Amsterdam (December 2009)